Guia d'actors i actrius

Xavier Núñez

Xavier Núñez

ACTOR | DIRECTOR | ACTOR DE DOBLATGE

  • Nascut: 1980
  • Alçada: 183
  • Idiomes: Català: Natiu (Central i Balear). Castellà: Perfecte. Anglès: Nivell alt parlat i escrit. Alemany: Nivell mitjà parlat i escrit.

Treballs realitzats

Destaca l’obra Detrás amb la companyia Moveo. Com a actor de doblatge ha treballat a Palma de Mallorca per a l’empresa 3D Videographics i ha donat veu a la locució del documental Mirant la mirada de Pere Salom. Pel que fa a la vessant musical l’hem pogut escoltar a l’obra musical Gurs de la companyia Per Se (Premi al millor projecte musical 2009 per l’Institut del Teatre/Diputació de Barcelona).

Ha participat a sèries de televisió com El Cor de la Ciutat, La Via Augusta i Llàgrima de Sang (IB3) on interpretava a Pau Pons; a pel.lícules com Lo mejor de mí de Roser Aguilar o El Cura y el Veneno de Antoni Caimari; a la tv-movie Ull per Ull de Rodar y Rodar i Tornarem; i als curtmetratges Desesperación de Danny Aguilarte i El Escondite d’Alexandre Casanovas.

D’altres espectacles on ha intervingut han estat La Ciutat d’ Edward Hopper, La Missió / Hamlet Machine, L’hort dels Cirerers i Yerma de Rafel Duran, aquesta última presentada a la temporada del Teatre Grec de Barcelona l’any 2005.

Actualment també forma part de la companyia La Impaciència amb l’obra La Marató, la qual continua de gira. I continua de gira amb l’obra Lucrècia, o Roma libre.

L’hem pogut veure en diferents peces de les edicions Microteatre, tant com a actor, director i autor.

Currículum

Videobook

Xavier Núñez

Formació Artística

Diplomat en Empreses i Activitats Turístiques i llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Terrassa. Va començar els seus estudis l’any 1993 a l’Aula Teatral del Cor del Teatre Principal de Palma de Mallorca. L’any 2002 va desplaçar-se a Barcelona per estudiar interpretació.

Després d’un any fent-ho al Col·legi del Teatre, va iniciar estudis Superiors a l’Institut del Teatre. Entre els seus professors més destacats hi figuren Andrej Leparsky i Peter Clough, aquest darrer gràcies a la beca que li fou atorgada per anar a San Miniato (Itàlia) per realitzar un curs de Pirandello.

Sempre s’ha sentit atret per altres vessants de la interpretació i és per això que es va formar en diferents disciplines com el cant, el doblatge i el teatre de gest.

Docència

Professor de Teatre per a infants i joves a diferents escoles públiques de Catalunya.